7 sätt att tjäna pengar online

Framgångspillret, March 1, 2021

Nuförtiden lever vi i en digital värld och det har också medfört sig flera nya sätt som man kan tjäna pengar på online via exempelvis sociala medier, bloggande eller utveckla appar och hemsidor. Potentialen är enorm och nedan delar jag med mig ett antal sätt eller kanaler som du kan använda dig av för att tjäna dina första pengar på nätet.

1. Sociala medier

Sociala medier fortsätter växa år för år och är något som vi människor spenderar väldigt mycket tid på i dagens samhälle. Men visste du att det går att tjäna pengar på det? Det vanligaste sättet att tjäna pengar på sociala medier är att använda sig av sponsrade inlägg och affiliatelänkar.

2. Blogga

Om du gillar att skriva och uttrycka dig i text så kanske blogga kan vara något för dig. Även om bloggande var mycket större för något år sedan så är det fortfarande ganska många som gör det, och det går att tjäna en hel del pengar på det. Nackdelen med det är däremot att det kan vara svårt att nå ut till många läsare.

3. Apputveckling och hemsidor

Om du är lite mer teknisk av dig kanske apputveckling och hemsidor är något för dig. Detta är något som kan vara lite mer tidskrävande men det kan även ge mycket i utdelning om du lyckas. Apputveckling och göra hemsidor är något som jag själv sysslat en hel del med i mina dar. Fördelen att satsa på detta är också att du lär dig otroligt mycket, och kanske något som du har stor nytta av även i din framtida karriär.

4. Youtube

Om du gillar att vara framför kameran så kanske youtube kan vara något för dig. Välj en niche eller något du gillar och dela med dig av dina kunskaper. Det enda du behöver idag är en mobilkamera vilket gör att det är väldigt enkelt att börja.

5. Betalda undersökningar

Betalda undersökningar kan vara ett enkelt sätt att tjäna lite extrapengar, det tar oftast bara några minuter att göra en undersökning och det är något som exempelvis kan göras på bussen när du inte har något annat för dig. Varför inte använda tiden när du ändå inte gör något för att tjäna lite extra pengar?

6. Investeringar

Ett bra sätt att tjäna pengar på är att sätta sina nuvarande pengar i arbete, detta kan du göra genom att exempelvis lära dig mer om aktier och fonder och börja investera dina pengar på aktiemarknaden. Genom att klicka här kan du skapa konto på Avanza och börja investera i aktier och fonder. Innan du börjar rekommenderar jag dig dock att du läser på för kom ihåg att investeringar både kan gå upp och ner i värde. Historisk avkastning är ingen garanti på framtida avkastning.

7. Skriv en E-bok

Om du har ett intresse du brinner otroligt för eller har en stor kunskap i något kanske en E-bok är något för dig. Idag är det otroligt enkelt att publicera sina böcker på nätet på exemeplvis Amazon. Om du inte vill skriva boken själv kan man också anlita en spökskrivare vilket är en person som skriver boken åt dig, du kan därefter redigera boken lite och därefter publicera den. Om du får en lyckad E-bok kan det vara ett enkelt sätt för lite passiva inkomster.

Gillade du inlägget? Dela gärna med dig!