Användbara länkar

Länkar till externa resurser och verktyg relaterat till sparande och produktivitet m.m. De flesta av dessa resurserna och verktygen är helt gratis. Vissa av dem är däremot inte det och några innehåller affiliatelänkar. Om du använder dessa får jag en liten provision - men det kostar inte något extra för dig. Jag rekommenderar dessa resurser eftersom jag använder eller har använt dem tidigare.

🎓 Plugg och inlärning

SkillShare

En bra och bred plattform för att lära sig nya saker. Plattformen har över 17 000 kurser inom många olika områden. Rekommenderar att kolla in om du funderar att lära dig något!

Coursera

En plattform som erbjuder onlinekurser från några av de bästa universiteten. Det går att läsa allt ifrån maskininlärning till teoretiska områden inom medicin. Läste nyligen en kurs på denna plattformen i maskininlärning från Stanford University och rekommenderar starkt!

Codecademy

En sida som kan hjälpa dig att lära dig att programmera genom guidning och programmeringsprojekt. Det kan dock vara bra att tillägga att plattformen framförallt fokuseras på webbutveckling.

Khan Academy

En plattform som erbjuder videokurser inom flera akademiska områden såsom matematik, kemi, ekonomi och så vidare. Deras mattekurser tycker framförallt jag är bra om man vill fräscha upp sina kunskaper.

Wolfram Alpha

Wolfram Alpha är ett sökmotorliknande internetverktyg för att lösa matematiska problem, rekommenderar starkt till er som läser en hel del matematik!

Nextory

Nextory är en ljudbokstjänst som tillhandahåller ett brett sortiment av olika ljudböcker. Jag själv gillar ljudböcker otroligt mycket eftersom jag tycker att det är ett bra sätt att kunna lära sig saker samtidigt som man gör något annat. Testa Nextory gratis i 14 dagar genom att klicka på Kom igång.

⚙️ Produktivitet

Google Calender

Alla behöver väl en kalender? Och då tycker jag helt klart att Google Calender är den bästa!

Todoist

En bra och enkel applikation för att hålla koll på alla dina uppgifter. Den är i grunden gratis men det går också att köpa till vissa premiumfeatures. Dina uppgifter är dessutom synkade över flera enheter och webben.

Trello

Kanske ett av de bästa verktygen jag använt för att hantera grupprojekt och det gratis. Den använder sig av en uppgiftshanteringsmetod som kallas kanban, som i huvudsak fungerar genom att göra varje uppgift till ett 'kort' som du flyttar från lista till lista baserat på dess status. Om du har ett stort, komplicerat projekt att ta itu med, kan Trello vara ett bra verktyg för det.

Google Drive

För mig att Google Drive är viktig applikation för alla som använder en dator. Den håller dina filer synkade över flera enheter och ser till att du aldrig tappar bort en uppgift.

🔨 Fysiska verktyg

Whiteboard

Ett bra sätt att exempelvis skriva ner sin dagliga uppgifter som man skall gör idag eller för nästa dag precis innan man lägger sig. En whiteboard-tavla kan också vara en bra verktyg för planering och tankekartläggning.

Anteckningsbok

En liten anteckningsbok kan alltid vara en bra att ha med sig om man kommer på små saker som man bör göra senare. På så sätt kan du avlasta minnet eftersom du inte längre behöver hålla det i huvudet, för de finns i din lilla anteckningsbok!

🖊️ Anteckningsverktyg

Notion

Helt klart min favorit för för anteckning eftersom det går att göra i princip allt. Det finns allt ifrån databasfunktioner till att man kan ha flera olika vyer. Det går också att göra mallar och det finns flera olika samarbetsfunktioner vilket är bra vid grupparbeten. Om du inte testat Notion, ladda ner det nu! Det är dessutom gratis för alla studenter som studerar!

Evernote

En enkel och stilren anteckningsapplikation som jag använt mycket vid anteckningar under lektioner och föreläsningar.

💸 Sparande

Avanza

Avanza är en enligt mig den bästa nätmäklaren för att spara i aktier och fonder. De har haft Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad. Jag har använt Avanza sedan jag börja spara i aktier.

Savr

SAVR är en plattformen för att äga fonder. Fördelen med dem är att de har väldigt låga avgifter på sina fonder vilket också ökar din avkastning. Jag har använt SAVR ett tag nu och är mycket nöjd än så länge.