Hyperfocus av Chris Bailey (sammanfattning)

Framgångspillret, July 27, 2021

Boken Hyperfocus är skriven utav Chris Bailey där han introducerar två nya koncept inom uppmärksamhet, 'Hyperfocus', vilket innebär att du endast fokuseras på en sak, och 'Scatterfocus' vilket innebär att du låter ditt sinne vandra fritt.

I boken tas ett antal taktiker upp om hur du kan förbättra ditt fokus på flera olika sätt och på så sätt få fler saker gjort. Däremot handlar det inte bara om att förbättra sitt fokus utan också att eliminera andra uppgifter som kan distraherande eller inte nödvändiga, för att på så sätt kunna öka vår produktivitet. Det finns nämligen många uppgifter varje dag som vi gör och lägger ner tid på men som inte bör eller är vår högsta prioritet, och Bailey menar att detta är uppgifter som vi bör undvika till varje pris. För även om dessa uppgifter kan verka produktiva, så är de inte vår högsta prioritet och vi skall därför undvika dem, och göra de först efter att vi är klara med de uppgifter som är mest viktiga.

Något som Chris Bailey också tar upp i boken Hyperfocus är hur vanor fungerar och hur vi kan använda dem för att maximera vårt totala 'uppmärksamhets-utrymme'. Vårt uppmärksamhets-utrymme är den mängden uppgifter som vi kan fokusera på samtidigt och om vi gör en uppgift till en vana kommer detta innebära att den tar mindre plats vilket gör att vi har mer plats åt andra deluppgifter.

Om du vill lära dig att bli mer effektiv så kan boken Hyperfocus vara en bra bok för dig. Idag lever i en värld full av distraktioner vilket gör det svårt för oss att alltid kunna prestera på topp. Det är alltid så många andra saker som påverkar vår uppmärksamhet, och om du vill få en bättre inblick i detta rekommenderar jag dig att läsa boken!

Vill du läsa fler boksammanfattningar, kolla in vår sida med boktips!


Lyssna på ljudböcker?

Största fördelen med ljudböcker är att du kan lyssna på dem samtidigt som du gör något annat. Skapa ett konto hos Nextory och börja lyssna du också. Just nu får du prova gratis i 14 dagar.