Legacy av James Kerr (sammanfattning)

Framgångspillret, July 27, 2021

Legacy: What The All Blacks Can Teach Us About The Business of Life handlar mycket om att lämna över tröjan i bättre skick än vad du fick den i.

The All Blacks är Nya Zeelands herrlandslag i rugby och har sedan en tid tillbaka rankat etta i världen, och detta är trots att de har en befolkning under 5 miljoner. Detta får en att fråga, vad är nycklarna till dessa framgångar?

"For the strength of the wolf, and the strength of the wolf is the pack" - Rudyard Kipling

The All Blacks har en mycket stark lagkultur och det är helt klart en mycket stor nyckelfaktor. Det finns ett gammalt arabiskt ordspråk säger "det är bättre att ha 1000 fiender utanför tältet än att ha en inuti tältet" och detta är helt klart något som The All Blacks tagit till sig. Om man vill skapa ett framgångsrikt lag är det väldigt viktigt att värva de rätta personerna, och få bort de som har en negativ påverkan. Endast efter att man gjort det så kan man ta det första steget mot slutdestinationen.

Att ta ansvar för allt man gör. I boken tar författaren Kames Keer också upp att en stark nyckelfaktor till lagets framgångar är att de tar ansvar för allt de gör. De tillåter inte deras framgångar påverkas av yttre faktorer och detta innebär på som såväl utanför planen. Detta kan man exempelvis se på laget efter en match i omklädningsrummet, innan de firar en vinst drar laget alltid fram mopparna och städningsutrustningen. De ser till att de lämnar det snyggt sig och tar ansvar över sin omgivning.

De små detaljerna gör den stora skillnad. En tredje sak som laget gör är att de lägger stor vikt på de små detaljerna. Det kan vara allt från att hur tar man på sig strumpan rätt för att minska friktionen till att använda svettresistenta kläder och specialbeställda hjälmar. Vilka små detaljer kan ta dig till nästa nivå?

Detta var tre av många nycklar som The All Blacks använder sig av för att som lag kunna dominera i sporten rugby. Om du vill veta mer om deras framgångsnycklar rekommenderar jag att kolla in boken.

Vill du läsa fler boksammanfattningar, kolla in vår sida med boktips!


Lyssna på ljudböcker?

Största fördelen med ljudböcker är att du kan lyssna på dem samtidigt som du gör något annat. Skapa ett konto hos Nextory och börja lyssna du också. Just nu får du prova gratis i 14 dagar.