Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

sociala medier

Tjäna pengar på Tiktok (Guide)

Tiktok är en av de nyare plattformarna på sociala medier och förutom att ha roliga videos så kan Tiktok också vara ett bra sätt att tjäna lite extra pengar, särskilt om du är kreativ och har många följare.

I denna artikeln kommer vi gå igenom några av de sätt på vilka du kan tjäna pengar med Tiktok under 2022.

Hur kan man tjäna pengar på Tiktok?

Det finns flera sätt som du som Tiktok-användare kan tjäna pengar.

Några av dessa är:

  1. Sponsrade videos
  2. Patreon
  3. Affiliatemarknadsföring
  4. Försäljning av produkter

Nedan kommer vi att gå igenom dessa olika sätten mer ingående.

Sponsrade videoreklamfilmer

Om du har ett stort antal följare på Tiktok kan du bli kontaktad av varumärken som är intresserade av att sponsra dina videor. Det innebär att du får betalt för att lägga upp videor som visar eller marknadsför varumärkets produkter eller tjänster.

Om man har en stor följarskara kan man vanligtvis tjäna en hel del på sponsrade videor.

Patreon

Ett annat sätt att tjäna pengar på Tiktok är genom Patreon. Patreon är en plattform som gör det möjligt för människor att stödja skapare med månatliga donationer. Det innebär att du kan få betalt varje månad av dina fans för att göra videor på Tiktok.

Om du har många fans som är villiga att stödja kan Patreon vara ett bra sätt att tjäna pengar på Tiktok.

Affiliate-marknadsföring

Affiliate-marknadsföring är ett annat sätt att tjäna pengar på Tiktok. Med affiliatemarknadsföring marknadsför du andras produkter och tjänster i dina videor och om någon köper något via din länk får du en provision.

Detta är ett bra sätt att tjäna pengar om du är kreativ och kan marknadsföra produkter på ett intressant sätt.

För att börja med affiliatemarknadsföring behöver du gå med i ett affilatenätverk, såsom Adrecord och ansöka till de företagen som du vill samarbeta med. Därefter kan du börja tjäna pengar på affiliatemarknadsföring.

Produktförsäljning

Om du har egna produkter, t.ex. kläder, smycken eller konst, kan du också sälja dessa på Tiktok. Detta är ett utmärkt sätt att få exponering för dina produkter och tjäna extra pengar.

Du kan exempelvis enkelt använda Tiktoks produktlänk på dina videos för att ta folk till din webbutik där de kan köpa dina produkter.

Om du inte har några egna produkter kan du också sälja andras produkter på Tiktok. Du kan till exempel bli dropshipper och sälja produkter från AliExpress.

Som du ser finns det flera sätt att tjäna pengar på Tiktok. Så om du är kreativ och har många följare, tveka inte att försöka tjäna lite extra pengar på Tiktok.

Hur mycket kan man tjäna med Tiktok?

Det beror på hur många följare du har och hur kreativ du är. Om du har många följare kan du vanligtvis tjäna en hel del pengar på sponsrade videor eller affiliatemarknadsföring.

Om du är nybörjare kanske du inte tjänar så mycket pengar i början. Men i takt med att du ökar din följarskara och blir mer kreativ med dina videor, kan du börja tjäna mer pengar.

Några stora tiktokers såsom Charli D’Amelio tjänar så mycket som $17 miljoner på Tiktok med sina 138 miljoner följare. Detta är otroligt mycket pengar, och det visar bara vad som är möjligt på Tiktok.

De som tjänar mest pengar på Tiktok brukar vanligtvis ha det som sin kanal till andra produkter och tjänster. På så sätt kan de tjäna pengar genom flera olika kanaler.

Vilken typ av inkomstkälla som du väljer kommer också påverka hur mycket du kan tjäna. Vanligtvis tenderar tiktokers att tjäna mest med sponsrade inlägg, men samtidigt kan det kräva en hel del följare innan företag vill samarbeta med dig.

Det som är enklast att börja med är affiliatemarknadsföring, eftersom du endast behöver några försäljningar för att börja tjäna provision. Du kan också leverera produkter, vilket är ett bra sätt att komma igång utan några förskottsinvesteringar.

Så hur mycket kan du tjäna på Tiktok? Det beror verkligen på hur många följare du har och hur kreativ du är med dina videor. Om du lägger ner arbetet kan du säkert tjäna mycket pengar på Tiktok.

tiktok video

Hur växer man sitt Tiktok-konto?

Jämfört med andra sociala medier är det idag rätt så enkelt att växa på Tiktok, men du behöver fortfarande lägga ut kvalitetsinnehåll och vara aktiv för att se resultat.

Här är några tips som hjälper dig att utveckla ditt Tiktok-konto:

1. Använd hashtags

Hashtaggar är ett utmärkt sätt att få dina videor sedda av fler människor. När du använder relevanta hashtaggar kommer dina videor att dyka upp i hashtag-flödena hos personer som är intresserade av det ämnet.

2. Samarbeta med andra Tiktokers

Att samarbeta med andra populära Tiktokers är ett bra sätt att exponera ditt konto. När du samarbetar med andra användare kan du nå en helt ny publik som kan vara intresserad av ditt innehåll.

3. Lägg upp videos dagligen

För att växa på Tiktok behöver du vara aktiv och lägga upp videor regelbundet. Ju mer aktiv du är, desto större är sannolikheten att folk upptäcker ditt konto.

4. Skapa en bra profil

Om folk klickar vidare till din profil från en av dina videos kommer de behöva en anledning om de ska börja följa dig och därför kommer de behöva en bra profil med intressant innehåll.

Se därför till att din profil är uppdaterad och att den talar om för folk vad de kan förvänta sig av ditt konto.

5. Följ trender

Människor söker alltid efter nytt innehåll, så det är viktigt att använda trendiga ämnen i dina videor. På så sätt kan du locka till dig nya följare som är intresserade av det ämne.

Genom att följa dessa tips kan du öka ditt Tiktok-konto och börja tjäna pengar på Tiktok.

Andra sätt som man kan använda Tiktok

Om målet är att tjäna pengar så finns det också andra sätt som man kan använda Tiktok.

På grund av exponeringen som går att få via Tiktok är det en utmärkt kanal att marknadsföra dina andra produkter och tjänster.

Om du till exempel har en onlinekurs kan du marknadsföra den på Tiktok och leda trafiken till din kurssida. Medan om du har en fysisk produkt kan du också använda Tiktok för att få trafik till din butik eller webbplats.

Anledningen till varför Tiktok är bra för detta är att det inte krävs så mycket att få visningar och nå ut till människor på Tiktok. Allt du behöver är att vara kreativ med dina videor och posta bra innehåll.

Tiktok kan också vara ett utmärkt sätt att bygga upp en e-postlista. Du kan marknadsföra ditt formulär för e-postregistrering i din bio och lägga in en länk till din landningssida i dina videor. Den email-listan kan du senare använda till att lansera och marknadsföra dina kommande produkter och tjänster.

Andra vanliga frågor om Tiktok

Nedan går vi igenom några andra vanliga frågor som folk har om Tiktok.

Är Tiktok säkert?

Tiktok är en säker plattform så länge du är försiktig med det innehåll du delar och de personer du interagerar med. Det är alltid viktigt att vara medveten om farorna med att dela för mycket personlig information på nätet.

Vad är Tiktok?

Tiktok är en plattform för sociala medier där människor kan dela korta videor av sig själva. Tiktok är särskilt populärt bland yngre användare.

Tiktok hette tidigare Musical.ly, men appen bytte namn under 2018.

Hur fungerar Tiktok?

Tiktok fungerar genom att användare kan skapa och dela korta videor med andra på plattformen. Användarna kan också följa andra användare och upptäcka nya videor via sidan För dig ("For you").

Vem är den kändaste tiktokaren i världen?

Den mest kända tiktokaren just nu @khaby.lame. Hans filmer är kända för att vara korta komiska sketcher där han sarkastiskt kritiserar personer som gör enkla uppgifter onödigt svåra.

Khaby är också känd för att han aldrig säger ett enda ord i någon av sina videos, det gör också att han kan nå ut till många eftersom alla kan förstå vad det är som han vill säga.

Vem är den kändaste tiktokaren i Sverige?

Med sina 5,9 miljoner följare är kontot @izaandelle med Iza och Elle en av de mest kända på Tiktok i Sverige. Kontot består av videor där systrarna Iza och Elle gör korta komiska sketcher.