Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

programmera

Tjäna pengar på betalda undersökningar (Guide)

Betalda undersökningar är ett populärt sätt att tjäna pengar på online, och det kan framförallt vara ett bra sätt att göra något vettigt samtidigt som du sitter och väntar på en vän eller åker bussen till arbetet eller skolan.

I denna artikeln går vi igenom hur du kan börja tjäna pengar med betalda undersökningar, vilka olika sidor som du kan använda dig av och vad du kan förvänta dig tjäna från denna inkomstkällan.

Hur tjänar man pengar på betalda undersökningar?

Betalda undersökningar är ett sätt att tjäna lite extra pengar på fritiden genom att svara på ett antal frågor som vanligtvis kan handla om en produkt eller ett företag. Dessa undersökningar brukar normalt sätt ta omkring 3-10 minuter att genomföra.

Det finns flera webbplatser som du kan använda för att hitta betalda undersökningar, och några exempel är Attapoll, Norstatpanel och Åsiktstorget.

För att börja tjäna pengar på betalda undersökningar kommer du först behöva skapa ett konto med en eller flera av dessa webbplatser. Vanligtvis kommer du senare behöva ange lite grundläggande information såsom ålder, kön och vart du bor.

Denna grundläggande informationen används senare för att matcha dig med relevanta undersökningar. Vanligtvis får du ett e-postmeddelande eller en notis i mobilen när du har matchat med en relevant undersökning.

Hur mycket kan man tjäna på betalda undersökningar?

Summan som du kan tjäna med betalda undersökningar är inte särskilt stor och normalt sätt kan du förvänta dig en inkomst på omkring 100-300 kronor per månad. Det brukar vara mycket svårt att tjäna mer än denna summan på betalda undersökningar.

Hur mycket pengar du kan tjäna på betalda undersökningar beror också på ett antal faktorer, såsom undersökningens längd, antalet frågor och hur relevant undersökningen är.

Hur får man betalt när man gör undersökningar?

Det vanligaste sättet att få betalt med undersökningar är genom PayPal. På de flesta sidorna kommer du därför behöva ett Paypal-konto för att kunna få betlat.

En del undersökningssajter erbjuder även andra sätt att få betalt, till exempel genom rabattkoder som kan användas i vissa onlinebutiker såsom H&M eller Åhlens.

Något som även är viktigt att tänka på är att många av plattformarna har en lägsta utbetalning, som vanligtvis ligger på 50 eller 100 kronor. Detta innebär att det kan ta lite tid för dig innan du får din första utbetalning.

Hur tjänar bolagen bakom undersökningarna sina pengar?

Bolagen som tillhandahåller de betalda undersökningarna tjänar pengar på informationen som de samlar in via de betalda undersökningar. Detta är information som de i sin tur säljer vidare till sina kunder.

Bolagen som du får betalda undersökningar från kan därmed ses som datainsamlingsbolag.

På vilka sidor kan man tjäna pengar på betalda undersökningar?

Det finns flera olika sidor där man kan göra betalda undersökningar. Några exempel på de mest populära sidorna där du kan göra betalda undersökningar är:

1. Norstatpanel

Norstatpanel är en av de mest populära hemsidorna för att svara på undersökningar i Sverige.

Som medlem i Norstat får du erbjudanden via e-post. Beroende på hur mycket du tjänar kan du välja om du vill delta i dessa undersökningar regelbundet eller bara ibland.

Pengarna som du tjänar från Norstat kan du senare konvertera till flera olika presentkort som går att använda på flera olika webbutiker.

Gå till Norstatpanelens hemsida.

2. Toluna

En annan utmärkt plattform med kompenserade undersökningar är Toluna, där du kan uttrycka dina åsikter om produkter och tjänster från företag och sedan bli belönad för ditt deltagande.

En undersökningen tar vanligtvis 10-20 minuter och brukar vara ett frågeformulär om ett företags produkt eller tjänst.

Gå till Tolunas hemsida.

3. Monosurveys

Monosurveys är en annan populär webbplats för dem som vill ha betalda undersökningar. De erbjuder en mängd olika undersökningar som du kan göra och som i genomsnitt tar 5-25 minuter.

Om en undersökning är längre tjänar du också självklart mer pengar och för en betald undersökning kan du tjäna någonstans mellan 5-30 kronor.

Gå till Monosurveys hemsida.

4. Attapoll

Attapoll är ytterligare en tjänst där du kan tjäna pengar på enkäter direkt i mobilen.

En fördel med Attapoll är att deras betalningströsklar är väldigt låga, vilket gör att du kan börja få pengar utbetalda rätt så snabbt. Du kan välja mellan PayPal, presentkort eller någon annan av deras betalningsmetoder.

Det tar olika lång tid att genomföra undersökningarna, men de tar i allmänhet mellan 5 och 20 minuter.

Gå till Attapolls hemsida.

Är det säkert att göra undersökningar för pengar?

Överlag så är det säkert att göra enkäter för pengar, men du bör hålla dig borta från plattformar som lovar orimliga höga inkomster. Om en sida säger att du kan tjäna 100 kronor eller mer på en undersökning är det förmodligen en bluff.

En annan sak att tänka på är att vissa webbplatser ber dig om känslig information, till exempel ditt personnummer eller dina bankkontouppgifter. Detta är information som du alltid bör vara försiktig att lämna ut.

Om du hittar en ny webbplats är det alltid bra att göra lite efterforskningar själv innan du bestämmer dig om det är värt att registrera dig.

Många sidor för undersökningar är en bluff om du söker online och det finns exempelvis dem som senare inte kommer att betala ut dina pengar som du har tjänat in. Därför är det viktigt att du exempelvis läser annonser på Trustpilot innan.

Det finns även flera sidor som endast ger dig rabattkoder eller presentkort, vilket innebär att du endast kommer kunna använda pengarna i olika onlinebutiker. Detta är också något som du behöver vara medveten om.

Är betalda undersökningar en bra inkomstkälla?

Betalda undersökningar är en enkel inkomstkälla att komma igång med, men potentialen är mycket låg. Detta gör det till en sådär inkomstkälla, men om du har mycket tid över kan det samtidigt vara ett sätt att tjäna lite extra pengar.

Enkäter kommer inte göra dig rik, men kan vara ett bra sätt att tjäna lite fickpengar samtidigt som du sitter på bussen eller ligger i sängen.

För de som vill börja tjäna pengar så är betalda undersökningar vanligtvis något som många börjar med att testa, men senare tenderar många att röra sig till andra inkomstkällor såsom att starta en blogg eller youtubekanal.

Är det värt att göra betalda undersökningar?

Om du vill börja tjäna pengar online så kan betalda undersökningar vara ett sätt för dig att komma igång och börja tjäna dina första kronor på nätet. Enkäter är däremot inget som kommer göra dig rik i längden.

Om du har lite tid över varje dag där du bara slöscrollar på telefonen så kan det vara värt att göra några betalda undersökningar. Men om du letar efter en mer hållbar inkomstkälla är det förmodligen inte värt din tid.

Det finns många andra sätt att skapa sig en inkomst online, och de flesta av dem har potential att ge dig mer pengar än betalda undersökningar. Så om du menar allvar med att tjäna pengar på nätet rekommenderar vi att du kollar in några av de andra alternativen.

Du kan hitta andra potentiella inkomstkällor här.