Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

5 bästa sidorna där du kan tjäna pengar på enkäter

Framgångspillret, 2022 suoidnemánnu 29

Enkäter och undersökningar är ett enkelt sätt att tjäna lite extra pengar när du har lite tid över. Genom att svara på enkäter kan du tjäna pengar under tiden som du sitter på bussen eller när du ligger i sängen.

I denna artikeln går vi igenom 5 bästa webbplatserna där du kan registrera dig för att delta i betalda undersökningar och enkäter.

De bästa sidorna för att tjäna pengar på enkäter

Nedan går vi igenom några av de bästa sidorna och apparna för tjäna pengar på enkäter och undersökningar.

1. Norstatpanel

En av de mest populära hemsidorna för att svara på undersökningar i Sverige är Norstatpanel.

Som medlem hos Norstat får du erbjudanden skickat till din e-post. Du kan sedan själv välja hur ofta eller vilka betalda undersökningar som du vill vara med på beroende på hur mycket du kommer att tjäna.

Pengarna som du tjänar från Norstat kan du senare konvertera till flera olika presentkort på flera olika kända företag.

Gå till Norstatpanelens hemsida.

2. Toluna

En annan stor plattform med betalda undersökningar är Toluna där du kan dela med dig av dina åsikter om produkter och tjänster från varumärken och senare bli belönad för ditt deltagande i online.

En undersökningen tar vanligtvis 10-20 minuter och brukar vara ett frågeformulär om ett företags produkt eller tjänst.

Gå till Tolunas hemsida.

3. Monosurveys

Monosurveys är en annan populär hemsida för dem som vill börja tjäna pengar på betalda undersökningar. De har ett brett utbud av olika undersökningar som du kan göra som brukar ta mellan 5-25 minuter.

Om en undersökning är längre tjänar du också självklart mer pengar och för en betald undersökning kan du tjäna någonstans mellan 5-30 kronor.

Gå till Monosurveys hemsida.

4. Åsikttorget

Åsikttorget är en annan svensk plattform där du kan tjäna pengar på att svara på enkäter. Deras undersökningar tar vanligtvis mellan 5-15 minuter och det är ett bra sätt att tjäna en liten extra slant.

Pengarna som du tjänar kan du senare betala ut direkt till ditt Paypal-konto, eller så kan du byta in det mot ett presentkort på stora affärer såsom Åhlens.

En nackdel med Åsikttorget är däremot att det rätt så sällan kommer upp nya undersökningar.

Gå till Åsiktstorgets hemsida.

5. Attapoll

Attapoll är ytterligare en tjänst där du kan tjäna pengar på enkäter direkt i mobilen.

En fördel med Attapoll är att deras  betalningströsklar är låga, vilket betyder att du kan tjäna pengar ganska snabbt. Du kan välja mellan PayPal, presentkort eller någon annan av deras betalningsmetoder.

Längderna på undersökningarna varierar och brukar vara mellan 5-20 minuter. I appen visar vi dig en uppskattning av hur lång tid det ska ta att slutföra undersökningen.

Gå till Attapolls hemsida.

Hur mycket kan man tjäna på betalda undersökningar?

På en undersökning kan normalt sätt tjäna mellan 5-30 kronor, och desto längre undersökningen där desto mer pengar kommer du att tjäna. Om du gör en undersökning per dag innebär detta att du kan tjäna någonstans mellan 150-900 kronor per månad, men troligtvis kommer du ligga i det nere spannet.

Detta är inte jättemycket pengar om man jämför med vad ett arbete skulle ha gett dig och du kommer aldrig bli rik på att svara på betalda undersökningar. Det kan däremot vara ett enkelt sätt att öka sin inkomst lite varje månad.

Fördelen med betalda undersökningar är också att det är väldigt enkelt att sätta igång och du kan komma igång direkt utan att behöva investera några pengar. Nackdelen är däremot att uppsidan inte är särskilt stor och det kan ibland ta lång tid att nå upp till betalningströsklarna på vissa av plattformarna.

Betalda undersökningar är därför endast ett sätt att tjäna lite extra pengar varje månad, men det är inte ett heltidsjobb eller ett sätt att bli rik snabbt.

Är det säkert att svara på betalda undersökningar?

Om du använder dig av de större och trovärdiga plattformarna för betalda undersökningar så är de säkert att använda. Du bör däremot undvika plattformar som uppger att deras tjänst är ett sätt för dig att tjäna mycket pengar, såsom 50-100 kronor per undersökning.

Betalda undersökningar på nätet är dock är överlag sätt ingen bluff men du bör se upp med vilka hemsidor som du registrerar dig på. Om det verkar för bra för att vara sant, så är det ofta det.

När du väljer en plattform för betalda undersökningar är det även bra att se över hur du kan få betalt. På flera plattformar är det möjligt att få utbetalningar via PayPal, men det är dock inte möjligt genom alla. En del sidor erbjuder endast rabattkoder på andra onlinebutiker.Du kanske också gillar


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få artiklar om personlig utveckling, hälsa och ekonomisk frihet direkt i din inkorg!