5 tips för att sluta prokrastinera

Framgångspillret, March 15, 2021

Ibland vet vi exakt vad vi borde göra men ibland kan det vara så svårt att sätta igång, och vi skjuter upp saker och prokrastinerar. Men hur gör man för att göra de sakerna som man borde göra och hur slutar vi prokrastinera?

För det första, kom ihåg att skjuta upp saker eller prokrastinering inte är samma sak som att vara lat, de förknippas ofta med varandra men de skiljer sig åt. Skillnaden är att vi väljer att prokrastinera, när vi skjuter upp saker gör vi ett aktivt val att göra något annat än att göra det som vi borde göra, kanske väljer vi att städa i stället för att plugga till tentan. Medan lathet istället innebär en inaktivitet och ovilja att agera.

Här kommer några tips hur du kan sluta prokrastinera!

1. Inse att du prokrastinerar

Första steget till att sluta prokrastinera är att inse att vi gör det. Om vi inte är medvetna vad vi gör kommer det nämligen vara svårt att kunna skapa en förändring. Några tydliga saker som kan vara tecken på att du prokrastinerar är att du fyller din dag med uppgifter som har en låg prioritet, och du lämnar kvar uppgifter på din ToDo-lista som egentligen är viktiga, eller så kan du väntar på "rätt tillfälle" att börja med uppgiften.

2. Förstå varför du prokrastinerar

Anledningen till varför vi prokrastinerar kan vara många, men att förstå varför vi gör det är väldigt viktigt. Exempelvis kan dålig organisering leda till prokrastinering. Därför är det alltid viktigt att vi exempelvis prioriterar våra uppgifter på vår ToDo-lista så att vi har en tydlig plan vad vi skall göra och i vilken ordning. Ibland prokrastinerar vi också för att vi anser att uppgiften är för stor, och att vi inte vet vart vi skall börja nånstans. Om detta är fallet är det bästa tipset att försöka dela upp uppgiften i mindre delar så att varje del blir enklare och lättare att förstå.

Perfektionister är också ofta prokrastinerare eftersom de tenderar att undvika uppgifter som de inte känner att de har tillräckligt med förmågor att genomföra.

3. Eliminera distraktioner

När vi skall göra något kan det finnas många distraktioner och det är bäst om vi kan eliminera så många av dessa som möjligt. För om vi är medvetna om att det finns något roligare bakom hörnet eller i närheten kan det vara svårt att hålla uppe uppmärksamheten. Ett bra tips är att lägga ifrån sig mobiltelefonen eftersom den ofta är vår största distraktion.

4. Belöningar för svåra uppgifter

Belöningar kan vara ett bra sätt att skapa ett mönster av goda vanor och underlätta för oss att genomföra svårare eller jobbiga uppgifter. När du skall genomföra en uppgift kan du innan planera en belöning som du kan använda som en morot för att genomföra arbetet. Belöningar kan vara ett bra sätt att sluta skjuta upp saker men det är viktigt att man sätter upp regler för sig själv så att man inte fuskar. För kom ihåg att det bara är du som själv förlorar på det om du fuskar.

5. Skapa press

Vissa av oss arbetar bättre under press, och om detta stämmer för dig kanske det är något att testa. Du kan skapa press genom att tala om för någon vad du tänker genomföra för uppgift och när du planerar att vara klar med uppgiften. På så sätt kan du skapa motivation att faktiskt ta dig an uppgiften, eftersom du har lovat någon annan att du skall göra den.

Gillade du inlägget? Dela gärna med dig!