Skall man mäta sina resultat?

Framgångspillret, May 16, 2021

Det kan finnas många fördelar med att mäta och dokumentera sina resultat. Det kan göra processen enklare och kanske till och med minska risken till att man inte ger upp.

Varje nytt år sätter många upp nyårslöften inför det nya året. Men redan andra månaden har många redan gett upp med sina mål. Varför är det så? Jag tror att en stor orsak till att folk väljer att ge upp är att de inte ser de resultat som de förväntar sig. Men saken är den, stora mål tar oftast tid och kan kräva många förändringar, något som vi egentligen alla vet om vi börjar fundera över det.

Hur kan man då göra processen lättare så att man inte ger upp?

För att kunna bibehålla motivationen och för att inte ge upp tror jag att det är viktigt att mäta de små framstegen man gör varje dag och försöka dokumentera alla små förändringar.

Hur man väljer att dokumentera sin framsteg är upp till sig själv och kan bero mycket på vilket mål du har. Om du exempelvis vill bli mer vältränad genom att gå på gymmet kan det vara en bra idé att varje dag dokumentera sin vikt och hur mycket man kan lyfta i varje träningsövning. Man kan exempelvis skriva ner varje övning man gjort varje dag och hur många reps man gjorde med en specifik vikt. En annan sak man dokumentera är hur man mår varje dag för att exempelvis se samband där du exempelvis mår bättre dagar där du rör på dig osv. Det finns helt enkelt många olika sätt!

För att nämna ett annat exempel, säg att du exempelvis har som mål att utveckla en app kanske du i stället kan använda dig av en agil utvecklingsprocess där du delar upp varje deluppgift i storypoints m.m. Kanske kan du till och med använda dig av någon form av digital KPI för att mäta dina framsteg? Det finns helt enkelt många sätt som man kan mäta sin framsteg på!

Sammanfattningsvis

Oavsett vilka mål du har tror jag att det är viktigt att mäta sina framsteg på något sätt, det är viktigt att visa oss själva att det vi gör faktiskt ger resultat även om de är små, eftersom det kan ge oss motivationen att fortsätta. Vad tycker du och använder du dig av något sätt att mäta dina framsteg?

Gillade du inlägget? Dela gärna med dig!