Bästa böckerna inom personlig utveckling (2023)

Framgångspillret, 30 januari 2023

När vi talar om att nå sina mål och uppnå framgång, så är lärande och personlig utveckling en avgörande faktor.

Men med så många böcker på marknaden som lovar att "förändra ditt liv" kan det vara svårt att veta vilka som verkligen lever upp till sin potential.

I denna artikeln går vi därför igenom de 10 böcker som vi anser är de bästa inom personlig utveckling och som kan inspirera och utmana dig att bli din bästa version.

1. Atomic Habits

Atomic Habits av James Clear är boken för dig som vill förbättra ditt liv genom att bygga bra vanor och bryta dåliga. Boken beskriver en enkel metod för att skapa goda vana och går även in på sambandet mellan vana och identitet. Genom små dagliga förbättringar kan du nå stora resultat.

Om du vill ta kontroll över ditt liv och bli den bästa versionen av dig själv, så är Atomic Habits boken som du bara måste läsa.

Gå till boken hos Adlibris!

2. Sömngåtan

Sömnbrist kan ha allvarliga konsekvenser, vilket är något som Sömngåtan av Walker tar upp. Boken visar hur sömnbrist kan påverka din kognitiva förmåga, inklusive minne och koncentration.

Tragiskt nog märker många som lider av sömnbrist inte ens den negativa effekten eftersom det har blivit en normal del av deras vardag.

Walker berättar också att många människor kastar bort sin fulla potential på grund av bristande sömn. Många tror att de klarar sig med endast 6 timmars sömn, men de har ingen aning om vad de skulle kunna prestera med den rätta mängden sömn.

Gå till boken hos Adlibris!

3. Mindset

I boken "Mindset: The New Psychology of Success" av Carol S. Dweck, så utforskar hon de två livsåskådningarna growth mindset och fixed mindset. Hon argumenterar för att vår inställning och syn på livets händelser har en stark påverkan på vår framgång.

Vi bör alla försöka utveckla ett growth mindset, och det inser du säkert också själv, för att ha ett growth mindset är starkt kopplat till personlig utveckling. För att kunna förbättras behöver vi först ha tron att våra förmågor kan förbättras.

Gå till boken hos Adlibris!

4. Outliers

Vem har inte undrat varför vissa människor uppnår otrolig framgång medan andra fastnar i mediokritet?

Malcolm Gladwell sätter sitt finger på viktiga pusselbitar i sin bok Outliers, där han undersöker och avslöjar de saker som verkligen påverkar vår framgång.

Från viktiga möten med rätt personer till när man är född, Gladwell visar oss hur många av dessa faktorer är avgörande för vår framtid. Så om du vill veta vad som verkligen driver framgången, är Outliers en bok du måste läsa.

Gå till boken hos Adlibris!

5. Rich dad, poor dad

I bokenRich Dad, Poor Dad så tar Robert Kiyosaki med dig på en resa från hans uppväxt med två helt olika pappor till hans egen framgångsrika väg som entreprenör.

I boken så får du upptäcka hur du kan använda dina pengar på rätt sätt för att skapa en framtid av ekonomisk frihet. Vi tycker att"Rich Dad, Poor Dad" är boken som man borde läsa om man vill ta kontrollen över sin ekonomi.

Gå till boken hos Adlibris!

6. Flow

Förbättra ditt liv och nå nya höjder med hjälp av "Flow" - en revolutionerande bok som tar dig på en resa genom psykologin och filosofin.

Upptäck hemligheterna bakom det viktiga tillståndet "flow" och lär dig att bli uppslukad av din aktivitet och nå en djupare känsla av kontroll.

Csikszentmihalyi granskar också hur forntida filosofier, religioner och principer alla samverkar i detta tillstånd och menar att det är nyckeln till ett lyckligt liv, och han tar även upp vilken typ av aktiviteter som kan göra dig mest lycklig med hänsyn till flow.

Gå till boken hos Adlibris!

7. Hjärnstark

"Gör din hjärna stark och förbättra ditt liv genom en enkel lösning: träning. I boken "Hjärnstark" tar Anders Hansen upp de oöverträffade fördelarna med träning och hur det kan förbättra din hjärnas funktion och ditt liv i stort.

Från att öka minnet och koncentrationsförmågan till att hantera stress och förebygga psykisk ohälsa, träning är nyckeln till en stark och frisk hjärna.

Läs "Hjärnstark" och upptäck fördelar med träning och rörelse.

Gå till boken hos Adlibris!

8. The 4-Hour Work Week

Om du är trött på ditt monotona arbete och vill förbättra ditt liv på ett mer effektivt sätt, så är boken 4 Hour Work Week av Tim Ferriss en bok du måste.

I boken så tar Ferriss upp tekniker för hur du kan automatisera ditt arbete, outsourca och effektivisera din tid, samt hur man kan använda sin frihet till att uppleva mer av livet och göra det man verkligen brinner för.

Gå till boken hos Adlibris!

9. How to Win Friends & Influence People

Om du vill lära dig att vinna vänner, påverka andra och nå framgång, då är Dale Carnegies bok "How to Win Friends & Influence People" helt klart den ultimata guiden för dig.

I boken så förklarar Carnegie att framgång bland annat är resultatet av vårt förhållningssätt och sätt att kommunicera med andra, och han ger utmärkta exempel på hur du kan använda mänskliga relationer till din fördel och få andra att vilja vara i ditt sällskap.

Gå till boken hos Adlibris!

10. The War of Art

I boken The War of Art tar författaren Steven Pressfield upp kampen som konstnärer, författare och andra kreativa människor ställs inför. Han beskriver bland annat ett koncept som han i boken kallar för "resistance", vilket är försöker hålla oss tillbaka från att uppnå våra drömmar och mål.

Pressfield menar däremot att detta motstånd också är en naturlig del av kreativiteten och att det är viktigt att lära sig hantera det. Boken är dessutom rik på inspiration och tips för att övervinna hindren och nå framgång.

Om du drömmer om att skapa något, men har svårt att komma igång eller att hålla fast vid dina mål, så är "The War of Art" en bok som kan hjälpa dig att väcka din inre kreativitet.

Gå till boken hos Adlibris!Du kanske också gillar


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få artiklar om personlig utveckling, hälsa och ekonomisk frihet direkt i din inkorg!