7 appar för att bli mer produktiv

Framgångspillret, August 28, 2021

Har du funderat på om det finns appar som kan hjälpa dig att bli mer produktiv, det är du förmodligen inte ensam om, för det kan vara svårt att hela tiden vara produktiv. I vår lista tar vi upp allt ifrån tidsplanerings appar till andra appar och verktyg som kan förbättra ditt fokus och göra så att du skapar bättre vanor, samt förhindra att du prokrastinerar och blir distraherad. Jag hoppas att denna listan kan komma till användning, och att du kanske hittar någon ny app som du tycker om.

1. Todoist

Todoist är en enkel app som gör det lätt för dig att hålla ordning på allt som du behöver göra. Denna appen gör det möjligt att organisera och sortera alla dina uppgifter, sätta slutdatum och påminnelser samt att följa din utveckling och samarbeta med andra. Om du letar efter en app för för din att-göra lista kan detta vara appen för dig. Appen är gratis och finns tillgänglig både på iOS och Google Play.

2. Forest

Brukar du ofta bli distraherad av din telefon? Denna appen kanske kan hjälpa dig med det. Forest använder sig av ett unikt sätt som kan göra att du motiverar dig själv att lägga undan telefonen och bibehålla ditt fokus på uppgiften. Genom Forest kan du när du skall utföra en uppgift plantera ett frö och du sätter sedan en timer för att trädet skall växa. Om du sedan håller dig till den uppgiften som du sagt att du skulle göra så kommer trädet växa, men om du av någon anledning skulle distrahera dig själv och gå ut från appen kommer trädet att dö. Därmed om du gör det du säger att du kommer göra kommer du snart ha en hel skog genom att använda appen Forest.

3. Trello

Om du arbetar med ett lite större projekt kan Trello vara en bra app för dig, speciellt om du dessutom arbetar tillsammans med flera andra. Trello är en app för att hantera ditt arbetsflöde där du enkelt kan organisera dina uppgifter. Appen är gratis och finns att ladda ner både för Android och iOS. De har dessutom en väldigt bra webbapp.

4. Habitica

Habitica är en app för att hålla koll på dina vanor på ett roligt sätt med spelifiering. Appen är lite som ett spel där du får poäng och mynt genom att göra dina vanor som du sedan kan använda i appen för att köpa olika saker. Genom att också göra dina vanor kommer du att "level up" din karaktär och låsa upp olika nya funktioner. Appen är gratis och jag kan starkt rekommendera den om du vill bygga nya vanor och dessutom gillar spelupplevelsen.

5. Notion

Notion är ett allt-i-ett-verktyg med en rad olika funktioner och kan användas för att organisera i princip hela ditt liv, såsom studier, jobb och egna projekt. I Notion kan du hålla koll på dina anteckningar, dina uppgifter och bygga upp olika databaser kring olika ämnen. Jag använder Notion till nästan allt och har dessitom tidigare skrivit ett inlägg om Notion som du kan läsa här.

6. Google Calender

Google Calender är enligt mig den bästa kalendern för at planera ditt liv. Denna appen gör det enkelt att planera in dina uppgifter och andra aktiviteter där du kan få påminnelser antingen till din mail eller till din telefon. Om du letar efter en kalender så måste du testa Google Calender.

7. Evernote

Evernote är likt Notion en annan app för att ta och organisera dina anteckningar på ett ställe. Du kan enkelt spara alla möjliga anteckningar med text, foton, ljud och andra digitala dokument. Det är också väldigt enkelt att söka i Evernote om du letar efter något speciellt. Jag använde Evernote mycket tidigare och gillar deras applikation, den är enkel att sätta sig in i och det tar snabbt att lära sig jämfört med exempelvis Notion

Gillade du inlägget? Dela gärna med dig!