Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

15 bästa sparapparna för din ekonomi (2023)

Framgångspillret, 30 januari 2023

Att hålla koll på ekonomin är inte alltid lätt, men med rätt verktyg kan det bli betydligt enklare. I den här artikeln kommer vi därför att gå igenom 15 av de bästa sparapparna för din ekonomi under 2023.

Vi kommer att gå igenom allt från budgetappar som hjälper dig att hålla koll på dina utgifter, till appar som hjälper dig att spara pengar på mat och investera smartare.

Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren sparare, så finns det garanterat något för dig i den här listan.

1. Avanza

Avanza är en svensk bank som riktar sig till sparande, placeringar och pensionen, men de har också en riktigt bra app som kan hjälpa dig som vill börja spara pengar i fonder eller aktier.

Avanza har också flera olika sparkonton där du kan få en högre ränta än den som du normalt sätt brukar få hos storbankerna.

2. SAVR

SAVR är en sparapp för dig som vill minska avgifterna som finns kopplat till ditt fondsparande. De erbjuder nämligen samma fonder som alla andra banker, men till en lägre avgift.

Kanske undrar du hur de kan göra det om det är samma fonder, men det beror på att de betalar tillbaka fondprovisionen som bankerna vanligtvis får när du väljer en av deras fonder, vilket är riktigt bra för dig som kund.

Om du vill veta mer så kan du läsa mer på deras hemsida.

3. Lysa

Lysa är en sparrobot som du kan använda för att automatiskt investerar dina pengar till låga avgifter. Detta kan vara ett bra alternativ för dem som annars tycker att det svårt att välja vilket fonder som de ska investera i.

Fördelen med Lysa är att också att du själv kan välja din risknivå genom att välja fördelningen mellan aktier och räntor. Avgiften är också mycket låg, och lägre jämfört med många fonder.

4. Refunder

Refunder är den allra största cashbackappen i Sverige, och den låter dig få pengar tillbaka när du handlar på nätet. Vanligtvis kan du få en återbäring mellan 5-6 procent, vilket kan bli en hel del pengar med tiden.

Om du handlar mycket online kan det därför vara smart att skaffa den appen. Ifall du dessutom vill veta mer om Refunder så kan du läsa vår artikel om Refunder.

5. Dreams

Dreams är appen som får dig att spara mer pengar i vardagen, utan att du själv behöver lägga ner så mycket arbete.

De har flera smarta funktioner såsom den så kallade Tjuven som låter dig att spara pengar när du drar ditt kort under ett köp. Då kommer ett visst belopp, såsom 10 kr, också sättas över till ditt Dreams-konto vilket gör att det sparande sker mer automatiskt.

6. Nowo

Nowo är en annan app som kan hjälpa dig att spara mer pengar i vardagen så att du får en större pension senare i livet.

Med Nowo-appen kan du enkelt se hur mycket pengar du kommer att ha när det är dags för dig att gå i pension, och de hjälper dig med vad du kan göra för att öka din pension senare.

Precis som Dreams, så har Nowo också en smart funktion där du kan spara pengar när du handlar och drar ditt kort, vilket är något som vi gillar.

7. Nordnet

Nordnet är precis som Avanza en svensk bank som riktar sig till sparande, placeringar och pensioner. De har också en riktigt bra app som kan hjälpa dig att spara pengar i fonder eller aktier, även om jag tycker att deras app inte är lika bra som Avanza.

Nordnet har dock en annan app som heter Shareville som är en social handelsplats för aktie- och fondsparare. I appen kan du bland annat följa och diskutera med andra toppinvesterare för att lära dig mer om sparande.

8. Zlantar

Zlantar är en smart budgetapp som du kopplar till alla dina bankkonton. Därefter hämtar appen datan från alla dina transaktioner och visualiserar datan på ett enkelt och snyggt sätt.

Denna appen kan främst hjälpa dig att få bättre kontroll över din ekonomi. Du kan dessutom hantera och jämföra dina abonnemang, vilket gör det enklare för dig att hitta olika sätt på hur du kan spara pengar.

9. MyBonus

MyBonus är en annan cashbackapp som ger dig pengar tillbaka när du handlar. Denna appen liknar Refunder väldigt mycket, men skillnaden är utbudet av butiker. Vanligtvis brukar det gå att hitta lite olika butiker på de olika återbäringsapparna.

Om du vill testa på Mybonus kan du göra det genom vår länk som dessutom ger dig 50 kronor i startbonus.

10. Revolut

Revolut är en app som bland annat låter dig skapa virtuella betalkort, vilket kan vara väldigt smart om du handlar på olika hemsidor på online.

Förutom detta så erbjuder de också flera andra banktjänster, såsom betalkort utan avgift och att kunna växla mellan olika valutor.

11. Matpriskollen

Genom att använda appen Matpriskollen kan du jämföra matpriser i olika butiker som ligger i den närhet. Detta hjälper dig i sin tur att spara pengar genom att du hittar de bästa erbjudandena.

Om du ännu inte har optimerat dina matkostnader så kan det vara smart att kolla in denna appen. För många så brukar matkostnaden vara en av de större utgifterna, vilket gör att det finns mycket pengar att spara här.

12. Steven

Steven är en app som kan gör det enklare för dig när det är dags att dela på utgifter tillsammans med vänner. Appen hjälper er att hålla koll på vem som är skyldig vem pengar, vilket gör det betydligt senare när det är dags att dela på notan.

Steven är framförallt väldigt smidig när man är på semester med vänner och olika personer i sällskapet kommer att betala för olika saker.

13. Too Good To Go

En annan app som kan hjälpa dig att spara pengar på maten är Too Good To Go. Med denna appen kan du hitta och köpa mat från flera olika butiker och restauranger som annars skulle ha slängts, men som du kan köpa till en billig peng, vilket gynnar till plånbok såväl som miljön.

Appen fungerar allra bäst i storstäderna där det finns ett större utbud av butiker och restauranger, men även om du skulle bo i en mindre stad så kan det vara värt att testa appen.

14. Buddy

Buddy är en annan budgetapp som kan hjälpa dig att ta kontrollen över din ekonomi och spara mer pengar. Genom att använda appen kan du sätta upp en egen budget som sedan kan hjälpa dig att inte spendera för mycket pengar i din vardag.

En nackdel med appen är dock att du själv behöver lägga in dina olika utgifter när du handlar, men bortsett från detta så tycker vi att det är en bra app.

15. Opti

Opti är en app och sparrobot som kan vara ett bra alternativ om du behöver hjälp med ditt långsiktiga sparande.

Genom att använda appen så kan du välja hur mycket du vill spara varje månad och vilken risk som du vill ta, därefter investerar Opti dina pengar automatiskt utan att du behöver göra någonting.Du kanske också gillar


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få artiklar om personlig utveckling, hälsa och ekonomisk frihet direkt i din inkorg!